1. Acasă
  2. DESPRE DURERE ȘI FEBRĂ
DESPRE DURERE ȘI FEBRĂ

Febra la copii: ce să faci și când să te îngrijorezi

Ce este febra

Febra reprezintă creșterea temperaturii corporale peste 38°C la copii.


Febra este doar un mecanism al sistemului imunitar de apărare împotriva agenților patogeni precum virusurile și bacteriile. La detectarea acestora, corpul își crește temperatura internă pentru a împiedica înmulțirea lor.

Cauzele febrei

Aproape orice infecție poate cauza febră. La copii, majoritatea cazurilor de febră provin de la răcelile obișnuite, cauzate de virusuri inofensive și se vindecă în câteva zile. Rolul medicului este să se asigure că febra nu indică afecțiuni ce necesită investigații amănunțite sau tratament specific (amigdalită streptococică, infecții urinare, pneumonie etc).

 

Prin urmare, febra la copii este de obicei un semn al unui sistem imunitar activ. Dacă febra apare la copii sub 3 luni, este important să se evalueaze întotdeauna medical deoarece sistemele lor imunitare sunt încă imature.

Îngrijirea acasă

Este important să asiguri hidratarea copilului, odihna lui și să-l ții acasă de la școală/grădiniță. De asemenea:

– Lasă-l să decidă cum să se îmbrace și cât de caldă sau rece să fie camera. Deoarece corpul își crește temperatura, poate apărea senzația de frig.

– Nu-l forța să mănânce dacă nu vrea, dar asigură aport crescut de lichide – apă, supe, ceaiuri.

– Evită băuturile carbogazoase, acidulate sau cu cofeină care pot accentua deshidratarea.

Aceste remedii simple ameliorează disconfortul febrei, dar nu o vindecă. La simptome prelungite/agravate, consultă medicul.

Sursa: https://www.juno.care/blog/fever-in-children

Fervex 

Simptome diferite 

Aceeași soluție